Tämän hetken kuuma saunatrendi: infrapunasauna

Maailmalla tämän hetkin suurimpia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä trendejä ovat infrapunasaunat. Nykyään yhä useampi kuntosali ja kylpylä tarjoaa valikoimissaan infrapunasaunan, joka on kuin mieto versio suomalaisesta saunasta. Infrapunasaunassa voi istuskella pitkiäkin aikoja matalassa lämmössä esimerkiksi aikakauslehtiä lueskellen.

Mistä on kyse?

Kyseessä on sauna, jonka sanotaan tuovan lämpöä kehoon, poistavan kuona-aineita elimistöstä ja tietenkin myös rauhoittavan mieltä ja eliminoivan stressiä. Lisäksi infrapunasaunan sanotaan polttavan kaloreita saunomisen aikana. Moni vannoo infrapunasaunan nimeen ja kertoo huomanneensa välittömästi tehostuneen verenkierron sekä yleisen virkeyden saunan jälkeen. Infrapunasauna soveltuu tavallista saunaa paremmin esimerkiksi sydänongelmista kärsiville, sillä se rasittaa sydäntä vähemmän. Infrapunasaunan välittämän syvälämpösäteilyn on todettu myös lievittävän erilaisia kiputiloja sekä rauhoittavan ihosairauksista johtuvia oireita. Vaikka infrapunasauna sopii mainiosti myös iäkkäämmille saunojille, suosivat sitä myös monet urheilijat ja aktiiviliikkujat.

Mihin infrapunasaunan toiminta perustuu?

Infrapunasaunassa käytetään infrapunalämpöä, jota saamme myös auringosta tulevasta lämpösäteilystä. Toisin sanoen infrapunasauna tarjoaa saunojalle aurinkoenergiaa ilman haitallisia sivuvaikutuksia, sillä UV-säteitä ei saunoessa tarvitse pelätä. Infrapunasauna tarjoaa mainion tilaisuuden aurinkoenergian ammentamiseen keskellä pimeintäkin talvea!