Asiaa saunoista – blogin muodossa

Suomalaisten toinen kansankirkko eli sauna on monille sellainen itsestäänselvyys, että sitä ei edes ajatella. Meillä jokaisella on omat saunarituaalimme, jotka on useimmiten opittu kotoa. Yksi isoimmista kiistanaiheista saunoja koskien on se, miksi kutsutaan sitä risunippua, joka saunaan otetaan mukaan. Lännessä se on vihta ja idässä vasta, vaikka todellisen sauna-asiantuntijan mukaan kyseessä on kaksi täysin eri asiaa, eli riita nimestä ei ole enää ajankohtainen.

Tällaisia asioita ei tule ajatelleeksi, mutta onneksi jotkut ahkerat saunojat ovat päättäneet alkaa jakamaan tietoaan ja kokemuksiaan sauna-aiheisten blogien muodossa. Blogeja voidaan kirjoittaa mitä mielikuvituksellisimmista aiheista. Suomalaiset lukevat erilaisia blogeja, jotka liittyvät elämiseen, tekniikkaan, sisustukseen ja ruokaan. Yhä useampi myös pitää blogia joko ihan vain omaksi iloksi, pitääkseen yllä kirjoitustaitoa tai jopa ammatikseen.

Minustako saunabloggari?

Kuten sanottu, suomalaiset lukevat paljon blogeja ja niitä löytyy vaikka mistä aiheista. Luonnollisesti saunat ovat hyvä aihe aloittaa blogi, sillä sauna on monille suomalaiselle tuttu aihe, joten sillä on vakaa lukijakunta. Kirjoittajan näkökulmasta sinulla myös riittää aiheita, sillä saunat ovat niin keskeinen osa suomalaisuutta.

Bloggarin kannattaa muistaa panostaa hyvän kirjoitusvälineeseen eli tietokoneeseen. Sen ei tarvitse olla kallis, sillä muun muassa Apple valmistaa kannettavia, joita voidaan korjata ainakin vuosikymmenen ajan ja näin pidentää niiden käyttöikää. Esimerkiksi macbook air 13 on erittäin hyvä kone ja sen saa käytettynä ja huollettuna paljon edullisemmin kuin uutena. Tämä on myös merkittävä ympäristöteko.

Kun idea ja välineet ovat kunnossa, sinun ei oikeastaan tarvitse muuta kuin alkaa kirjoittamaan. Ensimmäinen päivityksesi ei tarvitse olla sen kummoisempi kuin pelkkä ilmoitus uudesta blogistasi, sen aiheesta ja mahdollisesti sinusta itsestäsi.

Saunoista yleensä vai jostain tarkemmasta?

Jos sinulla on jokin aihe, johon haluat erikseen keskittyä saunojen osalta, voit toki kirjoittaa siitä. Hyviä aiheita ovat vaikkapa saunaoluet, saunakosmetiikka tai sitten vaikka kiukaat. Mikäli olet rakentamassa ulkosaunaa vaikkapa mökillesi, voit kirjoitella rakennusprojektin etenemisestä ja dokumentoida sen blogissasi. Saunalla on myös todettuja terveysvaikutuksia ja ne kiinnostavat takuulla myös monenlaisia lukijoita.

Voit halutessasi kirjoittaa myös saunoista yleisluontoisesti, jolloin sinulla on enemmän liikkumatilaa. Tämä sopii myös siinä tilanteessa, jos sinulla ei ole mitään valmista ideaa. Tarvittaessa pystyt muokkaamaan aihettasi oman mielenkiintosi mukaan, ja sauna toimii blogisi punaisena lankana.

Sauna-aiheista blogia voi pitää suomen lisäksi myös muilla kielillä, mikäli satut niitä osaamaan. Saunat liitetään vahvasti Suomeen ja ne ovat yleensä ensimmäinen asia, joka tulee mieleen maastamme. Näin ollen saunat kiinnostavat isoa joukkoa ulkomaalaisia.