Sauna on suomalaisten pyhä paikka

Saunotko sinäkin mielelläsi? Niin tekevät tunnetusti myös sadattuhannet muut suomalaiset. Lämpimällä ja puhdistavalla saunalla on Suomessa pitkät perinteet. Tiesitkö, että suomalaisista jopa 90 % haluaa saunoa kerran viikossa ja noin 40 % kansasta jopa 2–4 kertaa viikossa. Perinteinen puulla lämmitettävä sauna on suomalaisten mielestä kaikkein tunnelmallisin ja mieluisin.

Saunaan tullaan Aatamin ja Eevan asussa

Saunassa ei koskaan tarvitse hävetä, vaan saunassa ihmiset ovat kaikki samankaltaisia. Luonnollisuus on asia, joka on jokaiselle saunojalle tärkeä ja saunaan voidaan mennä yhdessä molempien sukupuolten kesken. Saunan yhteydessä ei kuitenkaan ole pakko olla alasti, vaan rantasaunaan on kätevää tulla esimerkiksi bikineissä.

Hanki parhaat bikinit rannalle kätevästi verkosta

Kesällä on mukava viettää aikaa uimarannalla yksin, perheen tai ystävien kesken. Hankkimalla tyylikkäät ja näyttävät bikinit vaikkapa korkeavyötäröisellä bikinialaosalla ja topatulla bandeau-mallisella yläosalla olet ehdoton uimarannan kuningatar! Edustavan kokonaisuuden rannalle luot helposti kapeilla olkaimilla ja syvään uurretulla selkäosalla varustetulla uimapuvulla tai monien suosikkiasulla khakinvihreällä cut-out-uimapuvulla.

Minkälaisessa saunassa sinä viihdyt?

Tutkijat ovat laskeneet, että Suomesta löytyy noin 3,3 miljoonaa saunaa. Luku on todella suuri ja kertoo saunan merkityksestä suomalaisille. Sukulaiset, tärkeät vieraat ja ystävät halutaan vierailun lomassa viedä sinne kaikkein mukavimpaan paikkaan, eli saunaan. Minkälaisia saunoja Suomesta sitten löytyy?

Oletko kokeillut saunomista harvinaista herkkua tarjoavassa savusaunassa, nyt jo useimmille tutussa sähkösaunassa tai Lähi-Idästä peräisin olevassa höyrysaunassa, joka tunnetaan myös nimellä turkkilainen sauna? Tai miltä kuulostaisi puhtaan ja mukavan olon saaminen lempeässä infrapunasaunassa, jossa hyvä olo saavutetaan yksinkertaisesti hikoilun avulla.

Höyrysaunassa ilman kosteus on täydet 100 % ja kiuasta ei ole ollenkaan. Höyrysaunaa kehutaan erityisesti sen lukuisien terveysvaikutusten vuoksi. Hengitystiesairauksien sanotaan saavan kyytiä, eli helpottuvan höyrysaunassa vietetyn saunomistuokion aikana. Höyrysaunan sanotaan myös piristävän tehokkaasti verenkiertoa ja sitä kautta helpottavan kuona-aineiden poistumista ihohuokosista.

Erilaisia saunoja vertaillessasi voit lopulta kysyä: “Mitkä ovat perinteisen suomalaisen saunan parhaat puolet?” Vastaukseksi saat ehkä sen perinteisemmän vastauksen, eli suomalainen koivulla ja sekapuulla lämmitetty sauna on ekologinen, puulla lämmitetyssä saunassa on suomalaisittain aina oikea lämpötila ja mikä parasta, puusauna on usein suomalaista lähellä. Suurin osa puusaunoista löytyy omasta kotipihasta tai mökiltä järven rannalta. Ei siis muuta kuin saunomaan vuodenajasta riippumatta!